CHIC @ Way Out West

CHIC @ Way Out West

Än är det inte över. Upplevelserna är än så länge blandade. Som absoluta höjdpunkt måste CHIC and Nile Rodgers listas. Jag hade ingen aning att den mannen ligger bakom så många hits?!!??!

Vet att Nile Rodgers var med och skrev exempelvis Get Lucky. Men vad mannen berättar på scen, att han blev diagnostiserad med svår cancer för fyra år sedan, och vad det fick honom att göra var inspirerande. Läkaren sa då till honom att åka hem och get his things in order, eller med andra ord ett dödsbud. Det tolkade han som: gör så många spelningar som du kan, skriv så mycket låtar som du hinner med. Ur det kom bland annat Get Lucky.

Det är en kavalkad av hits som man inte kan göra annat än att vilt dansa sig igenom. Det är ren lycka. Jag tänker att jag borde gå hem när spelningen är över, för nu kan det ju inte bli bättre.

Den fantastiska spelningen får mig att tänka på antitesen, Jhené Aiko. Sången imponerar inte, musiken imponerar inte, och därutöver finns egentligen inget. Jag såg fram emot spelningen, men det blev rätt platt tyvärr.

En artist som exploderar bortom. Gränslöshet är ett ord som lämpar sig för FKA Twigs. Hon kombinerar sitt kunnande i sång, produktion, regi, och koreografi till en nivå som gör en show som är ett performance bortom bara stage show. Hennes verk är ren konst. För att inte tala om poesin i hennes texter. Kvinnan är en dröm. Och när en dansare kommer ut för att dansa med henne så blir det ännu bättre. Enda drawback är att rösten dränks lite i musiken.

Lauryn Hill fick mycket kritik av folk runtom mig, för att hon inte var on the beat med rappen, och för att hon inte verkade bry sig så mycket, men jag gick därifrån rätt nöjd. Det var inte otroligt, men det var intressanta versioner på de gamla låtarna, intressanta nya vocal arrangements. Och sen är det ju Lauryn Hill. Och med lite gamla sololåtar och Fugee låtar. Can it be that bad?

Vi kommer uppdatera med massa mer!

 

 

AV

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.