Carl Olof Berg har övat jättemycket, nu vill han ha uppvisning – hemma hos dig

2 – 17 maj kan privatpersoner bosatta i Stockholm beställa hem en gratis uppvisning av Carl Olof Berg, dansare och koreograf. Andrology Showroom heter projektet som har sin tillfälliga bas i Konstnärshuset.

Uppträdandena som kan beställas hem är en prinsessgympa från 1967, en lågmäld pianokonsert med poplåtar skrivna av män i ditt vardagsrum eller en guidad visning av slutna manliga rum i köket.

Andrologi är läran om mannen som biologisk varelse (jämf. gynekologi) och med Andrology Showroom vill Carl Olof Berg utforska scenbegreppet genom att åka hem till människor. Med humor och ödmjukhet gör han en liten uppvisning i vardagsrummet eller köket på temat maskulinitet och prestige. Privatpersonerna som bokar väljer vilken uppvisning de vill ha och vilken dag Carl Olof Berg skall komma hem till dem. Med upplägget vill Carl Olof Berg ifrågasätta maktrelationen mellan utövare och publik och skapa enklare möten fritt från konventioner, men vill också visa på att hemmet är en social scen där vi bygger våra kroppar och identiteter. Det blir ett nära, intimt och pirrigt möte.

Intresserade ringer en automatisk bokningstjänst på telefonnummer 0769 – 45 44 44 för att få höra mer om projektet och för att boka hem. Onsdag till söndag kl 12 – 17 går det också bra att besöka Andrology Showroom högst upp i Konstnärshuset på Smålandsgatan 7 för att prata mer med Carl Olof Berg eller se ett smakprov på något av hans inövade uppträdanden.

Carl Olof Berg har varit verksam performer och koreograf i snart 20 år. Andrology Showroom är hans examensprojekt på masterutbildningen för Nya Performativa Praktiker på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. I sitt konstnärskap vill Carl Olof Berg utforska och ifrågasätta maskulinitet och prestige genom att använda sin egen kropp som metod och material.

Mer information finns här. Facebook event finns här.

Visuell identitet & kommunikation: Bastion Agency Studio Lab
Andrology Showroom, 2 – 17 maj, Konstnärshuset, Smålandsgatan 7 
carlolofberg.com | andrologyshowroom.se | boka: 0769 – 45 44 44

AV

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.