Fatimas Jullista: Bra att veta & Tips på saker att göra om du inte firar

Fatimas Jullista: Bra att veta & Tips på saker att göra om du inte firar

BRA ATT VETA 

 1.  Uppsalas Stadsmission har plats för många fler att fira julafton på Gränden. Om du inte har någon att fira med kan du ta dig dit. Öppet 11-15. Det finns julklappar och mat för 130,- men även gratiskuponger om man inte har möjlighet att betala.

  Gränden, Dragarbrunnsgatan 69 Anmälan: 018-56 40 30 Vuxna: 130 kr Barn: 50 kr (Gratiskuponger finns)

 2. 9 av 10 kvinnojourer har öppet jul- och nyårshelgerna! En lista på öppettider och vilka tjourer som har öppet hittar ni på  www.unizon.se.
 3. En Stor Fet Jul med Soppkök Malmö om du inte har någon att fira med eller är i behov av en måltid. Eller vill volontära.  Event: https://www.facebook.com/events/328089580711894/?ref_dashboard_filter=upcoming.


TIPS PÅ ROLIGA SAKER ATT GÖRA OM DU INTE FIRAR JUL

 1. GRATIS: Skridskoåkning! Eftersom att jag bor i Stockholm vet jag att Kungsträdgårdens isbana alltid är tillgänglig (finns säkert flera i andra städer). På julafton kan man åka gratis om man har skridskor, men inte hyra skridskor. På juldagen kan man hyra mellan 10.00-20.00.
 2. GRATIS: Ta en lång promenad! Utforska din stad när den är tom på människor.
 3. Se på film! Tyvärr är alla  SF biografer förutom Kista och Täby i Stockholm stängda. Men finns en del filmer på TV som inte handlar om jul. t.ex. Legenden om Zorro kl. 22 på kanal 5.
 4. Vapiano! För alla som inte vill äta på krogar som bara serverar julbord.  Flera Vapiano restauranger har öppet på julafton. Kika hemsidan. 
 5. TYP-GRATIS: Lyssna på musik som inte är jul-musik! Tips: Jag har lyssnat sönder D’Angelo’s nya album Black Messiah senaste veckan.
 6. TYP-GRATIS: Sträck-kolla på en serie som du inte har hunnit kika på. Jag ägnar mig åt Downton Abbey!
 7. GRATIS: Njut av att du eventuellt inte har konsumerat lika mycket som alla andra.

Saknas någonting? Har du koll på något annat som är bra att veta & sprida? Skriv till fatima@kultwatch.se.

Fatima Osman

Foto: Rachel kramer

AV

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.