Musikens kraft – Ett bildreportage från WOW

Musikens kraft – Ett bildreportage från WOW

Musikfestivalen WOW-Way Out West ägde rum i Göteborg den 8-10 augusti 2018. Sara Zommorodi från Kultwatch var på plats och upplevde musikens kraft och fotograferade festivalens medryckande stämningar.

 


Ett hav av helande toner når mig när jag anländer till Way Out West musikfestival på Slottsskogen i Göteborg. Mitt sinne vibrerar och ett varmt flöde av känslor och kraft genereras.

Musik kan vara många saker. En stämningshöjare, direkt helande, något som skapar stark gemenskap mellan nära och kära, eller en kraft som väcker gamla minnen till liv på några få sekunder. Inget ger mig mer energi än att bli ett med musiken. På senare tid har den även varit en stärkande kraft i vardagen.

I mitt arbete som skådespelare har jag stor hjälp av musiken. Få saker bygger en rollkaraktär lika snabbt och starkt. Musik skapar en inre tunnel direkt, fram till ens minnen och känslor.

Jag önskar att alla någon gång har möjlighet att gå in i den magiska bubbla som uppstår under en musikfestival. För musik bör, om möjligt, upplevas live. Man ska däremot vara medveten om att alla inte har den möjligheten av bland annat tillgänglighetsskäl eller ekonomiska förutsättningar.

På Way Out West, samt det andra festivalområdet som kallas för Stay Out West, är utbudet brett, stort och inspirerande! Musiken värmer mitt sinne. Men jag märker att publiken kan breddas ur ett intersektionellt perspektiv. Därför hoppas jag att detta bildreportage förmedlar upplevelsen av WOW-festivalen och inspirerar alla som inte kunde vara på plats av olika skäl. 

Detta bildreportage är även till för er som vill påminnas om era favoritartister. Artisten M.I.A. som jag fotograferade tex, finns med bland mina favoriter.

Jag har med mina bilder velat fånga känslan från varje artistuppträdande. 

Hoppas att ni inspireras! 

 

Sara Zommorodi

 


Redaktör: Johan Palme.


 

AV

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.