Dolores: Ny podcast!

Kultwatch samarbetar med en ny och tredje podcast: Dolores Podcast!

Om Dolores

Vi har blivit kallade utsugare, lögnare, parasiter och gökungar i den svenska välfärdsstaten.

Vi har inget att förlora. Vi är Dolores!

Dolores är killjoy, den som stör och förstör. Den som säger det uppenbara och det obehagliga. Den som avkräver ansvar – den som är smärtorna.

Dolores eller Smärtorna är en feministisk podcast om funktionalitet och makt av Christine Bylund och Ina Hallström. I podcasten pratar vi om makt, klass, kön, struktur och smärta både kroppsligt, politiskt och samhälleligt.

Christine är glesbygdsuppväxt assistansanvändare som i dagsläget försöker söka tröst och sammanhang hos historiens statare och hos en tidig arbetarrörelse. Hon har skrivit om makt, funktionalitet och klass på bloggen Skavet.

Ina är en kronisk cyborg. Hon är den besvärliga smärtpatienten™ och ser det som en politisk position. Hon har skrivit om arbetarklasskadan och försöker nu skriva om de som genomgått ~rehabiliteringskedjan~ och överlevt. Utförsäkra inte min kompis!

Christine & Ina
avsnittsbild3

Nytt år och nytt avsnitt av Dolores!

I avsnitt tre gör vi en tillbakablick på 2015 som finally är över. Må 2016 bli mindre smärtsamt – politiskt, byråkratiskt och kroppsligt. Vi pratar om året då Christine fick kommunen att rodna i förvaltningsrätten och att Ina är ”framförallt frisk”. Vi pratar om nygamla krämpor och kamper och uppfinner den nya leken: Gissa min arbetsförmåga!

Lyssna på äldre avsnitt här!

AV

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.