Grapell: “Vi vill göra låtar som har känslomässig nerv”

Grapell: “Vi vill göra låtar som har känslomässig nerv”

Bandet Grapell är aktuella med en ny EP som släpptes den 27e september. Kultwatch Arazo Arif har intervjuat.

 

Berätta om bandet Grapell.

Grapell består just nu av mig (Emil Erstrand) och Nils Nygårdh. I alla fall när vi gör och spelar in musiken (när vi spelar live är vi ungefär fem på scen). Jag och Nils har känt varandra i tio år och gjort musik tillsammans lika länge, vi har spelat i lite olika konstellationer under den här tiden men vi har alltid varit en kärna som nog är det som till stor del definierar Grapell.

Vilka är ni och när blev ni till?

 Vilka vi är funderar vi fortfarande på men Grapell blev i alla fall till någon gång 2013. Vi släppte vår första i juni 2013.

 Vad kännetecknar er musik?

 Det är ju en sån grej man inte vill tänka på för mycket, men ändå funderar på ganska ofta… Det vi i alla fall försöker göra är låtar som vi gillar, som känns ärliga och som har någon slags känslomässig nerv. En låt behöver inte ha ett supertydligt budskap om den väcker en känsla. Tror också vi vill göra musik som håller över tid.

Nu släpptes den nya EP:n Love Chamber nyligen. Hur har arbetet med den sett ut?

Vi har arbetat med den ungefär som vi brukar. Några skillnader är väl att vi jobbat mer tillsammans i replokalen och att alla låtar skrivits under ganska kort tid, vilket nog skapat mer utav en röd tråd, i alla fall för oss. EP:n har nog en ganska tydligt stämning och ett enhetligt ”sound” om man nu ska prata om det. Vi har också försökt undvika att göra saker komplicerade och hålla det enkelt, vilket resulterade i fem ganska spartanska kärlekslåtar. Det är sånt vi gillar.

 

Lyssna på Grapells nya album via Spotify

AV