Samuel Girma

Vad betyder Kultwatch för dig?

Kultwatch är en plattform jag kan räkna med för såväl konst och kulturpolitisk kritik som en plattform vars sinnen fångar det som oftast, nästan alltid missas av andra publikationer. Det är också genier som driver Kultwatch så det underlättar ju 😉

Vad inspirerar dig?

Oj, stor fråga. Hmm…solidaritet! Det inspirerar mig, solidaritet som sträcker sig bortom allt och räcker till. Solidaritet förändrar, det också tvingar oss att konstant undersöka våra mänskliga tillstånd. Och så klart min son, han inspirerar mig.

Macarena Dusant

Vad betyder KW för dig?

Redaktionen: kärlek, kaos och åter kärlek.

Kultwatch som plattform: en plats för det som borde stå i mainstream-media. En plats att bre ut sig på. En plats att pröva skrivande och kritik. En plats för röster som annars inte hörs. En plats där perspektiv gör dig synlig.

Vad inspirerar dig?

Människors solidaritet, och tanken på en mer rättvis samhälle som är möjlig bara om vi vill att det ska vara möjligt. Drivs av viljan att mitt barns erfarenheter och bakgrund, i all sin komplexitet, ska vara representerad i samhällets kulturinstitutioner.

Annars: promenader. Älskar att gå.

Hana Suzuki Ernström

Vad betyder Kultwatch för dig?

Kultwatch är en plats där jag får göra flera saker jag tycker om: att skriva och hålla på med text och att analysera kultur ur ett normkritisk och maktkritiskt perspektiv. Det är en viktig plattform som ger utrymme åt personer, verk eller analyser som annars sällan får ta plats i media och den svenska journalistiken.

Vad inspirerar dig?

Människor som bryter mot föreställningar om livsloppet, mitt barn och teoretiska texter med ett poetiskt språk.

Alex Valencia Rodallec

Vad betyder Kultwatch för dig?

Jag gick med i Kultwatch när sajten existerat i enbart ett par veckor. För mig så har Kultwatch inneburit ett stort personligt engagemang och jag har varit drivande sedan jag gick med i december 2014. Under större delen av min tid hos Kultwatch så har jag agerat de facto projektledare och allt i allo, där jag tagit hand om det mesta på teknisk nivå men också mycket annat. Jag grundade exempelvis föreningen Kultwatch och sökte och fick stöd från Kulturrådet för att kunna utveckla vår hemsida, och ordnade även en ny redaktion då nästan alla tidigare medlemmar avgick under 2016.

Vad inspirerar dig?

Konst som vågar. Sen allt som väcker starka känslor.

Ninos Josef

Vad betyder Kultwatch för dig?

Kultwatch är, för mig, en revolutionerande kulturpolitisk plattform där utrymme ges för att uttrycka samhälls och -normkritiska analyser. En plats där modiga, icke-normativa och kloka skribenter samlas för att synliggöra och ifrågasätta strukturer, hävda sin plats och främst för att hylla konsten.

Vad inspirerar dig?

Mod i alla dess former.

Sara Zommorodi

Vad betyder Kultwatch för dig?

Mod. En plattform som vågar lyfta perspektiv som aldrig får, men bör ta plats i mainstream media. En kreativ nättidning som breddar perspektiven och granskar maktstrukturerna inom kultursektorn. En redaktion som öser på med sina unika perspektiv och utmanar varandra och rådande normer.

Vad inspirerar dig?

Livet. Mod. Människor. Dansen. I den ordningen. Är en person som älskar att dansa i timmar.
Jag försöker andas in och uppleva samt bejaka konst och kultur så ofta jag bara kan.
Gillar att beskriva människors smärtpunkter när jag skriver. Det som vi döljer för oss själva. Gillar att undersöka våra rädslor och presentera texter som väcker frågor. Samt att spränga gränserna för vad man får vara som människa och vem man förväntas vara av samhällets normer, det är en daglig inspirationskälla.

Johan Palme

Vad betyder Kultwatch för dig?

En ettrig hackspett som pickar hål på den maktfullkomliga svenska kulturbubblan. Vinklar och perspektiv som sällan får höras, både från tystade röster inne i kulturvärlden och ur en omvärld långt utifrån. Nyspunna trådar som är lika delar livslina, änterhake och kraftledning.

Vad inspirerar dig?

Det som inte går att enkelt beskriva, kategorisera och därigenom avfärda. Det som är mer än summan av sina beståndsdelar. Det överdrivna, drivet till sin spets. Ytorna mellan. Det kreola. Det queera. Och alla de som från sin plats i gränslandet får maktstrukturerna att skälva.