Samuel Girma

Vad betyder Kultwatch för dig?

Kultwatch är en plattform jag kan räkna med för såväl konst och kulturpolitisk kritik som en plattform vars sinnen fångar det som oftast, nästan alltid missas av andra publikationer. Det är också genier som driver Kultwatch så det underlättar ju 😉

Vad inspirerar dig?

Oj, stor fråga. Hmm…solidaritet! Det inspirerar mig, solidaritet som sträcker sig bortom allt och räcker till. Solidaritet förändrar, det också tvingar oss att konstant undersöka våra mänskliga tillstånd. Och så klart min son, han inspirerar mig.

Macarena Dusant

Vad betyder KW för dig?

Redaktionen: kärlek, kaos och åter kärlek.

Kultwatch som plattform: en plats för det som borde stå i mainstream-media. En plats att bre ut sig på. En plats att pröva skrivande och kritik. En plats för röster som annars inte hörs. En plats där perspektiv gör dig synlig.

Vad inspirerar dig?

Människors solidaritet, och tanken på en mer rättvis samhälle som är möjlig bara om vi vill att det ska vara möjligt. Drivs av viljan att mitt barns erfarenheter och bakgrund, i all sin komplexitet, ska vara representerad i samhällets kulturinstitutioner.

Annars: promenader. Älskar att gå.

Hana Suzuki Ernström

Chefredaktör

Vad betyder Kultwatch för dig?

Kultwatch är en plats där jag får göra flera saker jag tycker om: att skriva och hålla på med text och att analysera kultur ur ett normkritisk och maktkritiskt perspektiv. Det är en viktig plattform som ger utrymme åt personer, verk eller analyser som annars sällan får ta plats i media och den svenska journalistiken.

Vad inspirerar dig?

Människor som bryter mot föreställningar om livsloppet, mitt barn och teoretiska texter med ett poetiskt språk.

Ninos Josef

Chefredaktör

Vad betyder Kultwatch för dig?

Kultwatch är, för mig, en revolutionerande kulturpolitisk plattform där utrymme ges för att uttrycka samhälls och -normkritiska analyser. En plats där modiga, icke-normativa och kloka skribenter samlas för att synliggöra och ifrågasätta strukturer, hävda sin plats och främst för att hylla konsten.

Vad inspirerar dig?

Mod i alla dess former.

Johan Palme

Facebookansvarig

Vad betyder Kultwatch för dig?

En ettrig hackspett som pickar hål på den maktfullkomliga svenska kulturbubblan. Vinklar och perspektiv som sällan får höras, både från tystade röster inne i kulturvärlden och ur en omvärld långt utifrån. Nyspunna trådar som är lika delar livslina, änterhake och kraftledning.

Vad inspirerar dig?

Det som inte går att enkelt beskriva, kategorisera och därigenom avfärda. Det som är mer än summan av sina beståndsdelar. Det överdrivna, drivet till sin spets. Ytorna mellan. Det kreola. Det queera. Och alla de som från sin plats i gränslandet får maktstrukturerna att skälva.

Afrang Nordlöf Malekian

Instagramansvarig

Vad betyder Kultwatch för dig?

Vet inte riktigt, kanske en plats där jag kan lära mig från andras tankar och omlära mina egna?

Vad inspirerar dig?

Något som inspirerar mig är språkets och läsningens potential.