8-mars enkät med Jasminé Mehho

Vilka feministiska frågor som drivs i dag tycker du är viktigast?

– Ingen feministisk fråga har väl varit oviktig, men det är inte alltid att jag känner mig inkluderad eller kan ta plats i alla feministiska frågor även om jag hade önskat det.

Vilka feministiska frågor saknar du i dag?

– Jag tycker dels att det pratas väldigt lite om en feministisk migrationspolitik, speciellt kring både asylsökande och papperslösa hbtq-personer, men också kring äldre kvinnor som har flytt för sina liv.

Det finns ju olika feminismer, vilken slags feminism sympatiserar du med?

– Intersektionell feminism.

Vilken feminism ligger långt ifrån din analys och varför?

– All typ av vit feminism av uppenbara skäl.

Vad finns det för fördelar med att ena en bred feministisk front?

– Förhoppningvis skulle en sådan bred front innebära inkludering och förståelse sinsemellan alla feminister för en gemensam kamp!

Vilka personer som driver feministiska frågor inspirerar dig? 

– Jag inspireras och fastnar för olika feminister hela tiden, och senaste året har jag tänkt mycket på Nina Simone!

Ett feministiskt citat som inspirerar mig: 

– ”Låt ingen trampa på dig, va alltid beredd med en knuten hand”. Jag vill inte romantisera eller uppmana till våld med mitt citat, men min mamma uttryckte de orden till mig när jag var barn efter det att jag blivit retad i skolan någon dag. Om orden inte räckte till, tyckte min mamma att jag skulle visa att jag var beredd att stå på mig.

AV

Kommentera

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.